Sayfalar

9 Şubat 2011 Çarşamba

3. Doğum Günü Menüsü - Havuçlu Toplar

Aslında önceliği 2010 yılında gidip de aklımda hoş anılar, damağımda güzel tadlar bırakan yerleri anlatmaya vermeliydim, diğer bloglarımda yaptığım gibi. Fakat uzun süre ara verince ve bu arada kızımın 3. doğum gününü de idrak edince 2011 yazılarına özel menüler etiketine uygun bir yazıyla başlayayım, dedim.
Bu sene Selin’in doğum gününü yine bizim evde ve çok sevgili arkadaşı Ada’yla birlikte kutladık. Benim Su damlam Adacığım, kasım ayındaki doğum gününü çeşitli sebeplerden arkadaşlarıyla kutlayamayınca biz anneler “birlikte kutlayalım o zaman”, dedik. Ada’mın annesi canım arkadaşım Umur çok lezzetli kekler kurabiyeler hazırladı, pastanın siparişi ve yapımıyla titizlikle ilgilendi. Nes, her zamanki gibi patatesli kabaklı o leziz kekinden yaptı. Bu sene Banu’dan hamileliğinin ortalarında olduğundan sadece yaptıklarımızı yemesini rica ettik. Bir çoğunun tarifini daha önceden yayınladığım menümüz şöyleydi :

Umur’dan;

• Kakaolu fındıklı kurabiye

• Çikolatalı karışık kek

• Kaşarlı ve Patatesli Muska Böreği

Neslihan’dan;

Kabaklı Patatesli Kek

Ve benden;

Çerkes Tavuğu

Dereotlu beyaz peynirli kek

• Havuçlu toplar

ve elbette Pilita'da yaptırdığımız pasta.

Günün sürprizi ise sevgili Görkem’in (Gezicini) getirdiği çöreklerdi.

Bugün daha önce tariflerini yazdıklarım dışında menüdekilerden sadece havuçlu topların tarifini verebileceğim. Portakal Ağacı’ndaki tarifi biraz değiştirerek yaptım. Umurcuğumun tariflerini de kendisi bir fırsatını bulup bana gönderince yazacağım.

Havuçlu Toplar
Malzemeler: 1kg. rendelenmiş havuç, 1su bardağından iki parmak eksik toz şeker, 1 paket un haline getirilmiş pötibör bisküvi, 1 su bardağı fındık, 1 çay kaşığı toz tarçın, üzeri için hindistan cevizi.
Yapılışı: Havuçları robotta incecik rendeleyip bir tencereye koyun. Üzerine şekeri koyup kısık ateşte pişirin. Bu sırada robatta bisküvileri ve fındıkları un haline getirin. Havuçlar yumuşayınca ateşten alın ve ılınmasını bekleyin. Ilınınca suyunu kaşıkla süzdürerek derince bir tasa alıp un haline getirilmiş bisküvi, fındık karışımını ekleyin. Tarçını da koyup karıştırın. Fındıkla ceviz arası bir büyüklükte parçalar kopararak avucunuzda yuvarlayın, top şeklini verin. Hindistan cevizine batırıp servis tabağına alın.

3 yorum:

  1. Doğum günü kutlu olsun miniğin. Havuçlu toplar, çocuk doğum günü partileri için harika bir seçim.

    YanıtlaSil
  2. Açalya çok tşk.ler. Aynı fikirdeyim. Ben bir de bunun elmalı versiyonunu Alternatif Anne'ye yazmıştım. O da çok güzel oluyor, tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  3. Hepsi çok lezizdi.. Hepinizin ellerine sağlık Çiğdemcim...

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails