
Yapılışı: Yumurtaları 2-3 dakika orta hızda çırpın. Yoğurt ve zeytinyağını ekleyip çırpmaya devam edin. Patates ve havuç rendelerini, taze soğanları, maydanozu, kaşar peynirini ve ceviz içini de koyup bir spatula yardımıyla güzelce karıştırın. Son olarak tuz ve kabartma tozuyla karıştırılmış ve elenmiş tam buğday ununu da ekleyin. Normal keklerden çok az daha cıvık olan karışımı yağlanmış kek kalıbına boşaltıp, önceden 150-160 derecede ısıtılmış fırında 50 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun! Bebişlerimize yarasın, büyütsün!
Annem der ki!: İçinde patates havuç gibi suyunu bırakan sebzeler bulunan tarifler, fırında uzun sürede ve düşük derecelerde pişirilmelidir.Yoksa içi yapışır ve biraz çiğ kalır.