Sayfalar

27 Eylül 2014 Cumartesi

Semizotlu Sos

Bu sosu  tuzlu atıştırmalıklar için dip sos niyetiyle yapmıştım. Tamamen benim uydurmam. Yemek zevkine, damağına çok güvendiğim bir arkadaşım “dip sos olarak değil ama etin, köftenin yanında sos olarak çok güzel gider hatta ben bunu ekmeğe sürer, sade sade bile yerim” dedi ve yedi :) Ben hiç bir tadın diğerine baskın gelmemesine dikkat ettim, alttan alta semizotunun o hafif ekşimsi tadı damağa gelsin, kaybolmasın istedim. Siz istediğiniz tada ağırlık verebilirsiniz tabii. Geliştirilmeye, değiştirilmeye açık bir tarif. Afiyet olsun!  
Malzemeler: ½ semizotu demetinin yaprakları, 2 büyük közlenmiş kırmızı biber, 2 y.k. sarımsaklı zeytinyağı, ½ s.b. ceviz, 125 gr. süzme peynir, 1 ç.k. kimyon, 1ç.k. tuz, ½ ç.k. karabiber, arzuya göre kırmızı pul biber de konulabilir.

Yapılışı: Semizotu yapraklarını ayırıp iyice süzdürdükten sonra sarımsaklı zeytinyağıyla birlikte rondoda püre haline gelinceye kadar çekin. Üzerine közlenmiş kırmızı biberi, peyniri, cevizi ve baharatları koyup rondoyu tekrar çalıştırın. Servis ederken üstüne minik domateslerden koyabilirsiniz. 

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails