Bu tarif sevgili Selma Yengeme ait. Orijinal tarifte biraz daha fazla su ve şeker, ve bir de servisten önce mutlaka krem şanti kullanılıyor. Ben limonlu bütün tariflere bayılırım. Hem limonun ekşi tadı kaybolmasın hem de fazla şeker kullanmak istemediğimden şekerini biraz eksik koyuyorum. Limonları da en sulularından seçiyorum. Bir de bu pastayı ikramdan önceki gün yapıp bir gece buzlukta bekletiyorum. Sabahtan buzdolabına indirip havanın sıcaklığına göre önceden veya en son ortaya çıkarıyorum. Daha henüz beğenmeyen ve tarifini istemeyen biri çıkmadı:)

Yapılışı: Yumurtayı çırpın ve şeker ilave ederek çırpmaya devam edin. Su, yağ ve bisküvi hariç bütün malzemeleri karıştırın. 3 su bardağı suyu azar azar yedirin ve karışımı ateşe koyun. Karışım piştikten sonra yağı ekleyin ve altını kapatın. Ilınıncaya kadar bekleyin ve önceden kırılmış pötibör bisküvileri ilave edip dikkatlice karıştırın. Karışımı su ile ıslatılmış kalıba dökün ve buzdolabına koyun. Servisten önce kalıptan çıkarın. Üzerini arzuya göre krem şantiyle veya benim tercih ettiğim gibi nane yapraklarıyla süsleyin. Afiyet olsun!