Sayfalar

3 Temmuz 2020 Cuma

Çikolatalı Muzlu Smoothie

Bu yaz sıcaklarında yapımı kolay, şekersiz ama tadı ve kıvamı şahane bir smoothie tarifim var bugün. Buzdolabında kızıma yondurma yapmak için önceden dondurulmuş muz, çilek, şeftali her zaman bulunur. Bu sefer sadece muz vardı. Yarın değişik bir tarif yapmak için hemen evdeki çilek ve şeftalilerden bir kısmını doğrayıp derin dondurucuya attım. Buradan smoothie tariflerinin devamının geleceği anlaşılıyordur herhalde😉 Aşağıdaki miktarlardan 350 ml. lik bardaklarla 3 kişilik smoothie çıktı. Siz dilediğiniz gibi oranlayarak daha az veya çok kişiye yapabilirsiniz, tabii.

Malzemeler: 350 ml. süt, 1 tepeleme dolu yemek kaşığı kakao, 35-40 gr. bitter çikolata, 2 orta boy önceden dondurulmuş yerli muz, 8-10 parça buz (buz torbasındaki yuvarlak buzlardan)

Yapılışı: Blender’a önce sütü en son buzları ekleyin ve orta devirde 2-3 dakika çalıştırın. Çok köpüklü olmasını isterseniz sonlara doğru 20-30 saniye en son hızda çalıştırın. Afiyet olsun!

30 Haziran 2020 Salı

Kabaklı Karışık Bir Şey

Geçen akşam, “bu akşam yeşil salata dışında bir şey yiyeyim artık, sıkıldım ya hu!” diyerek girdim mutfağa. Dolapta ne var diye bakınıp aşağıdakileri buldum. Sanki kabak mücveri gibi ama değil. İsim de bulamadım. Bir şey işte!Ben beğendim. Siz de denerseniz, beğenip beğenmediğinizi yazar mısınız lütfen?

Malzemeler: 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 büyük kabak, 1 orta boy patates, 1 yumurta, 1 yemek kaşığı glütensiz un, 2 dolu yemek kaşığı tuzsuz lor peyniri, 1 su bardağı bezelye, 4-5 tane orta kalınlıkta doğranmış mantar, 3-4 dal incecik doğranmış dereotu, tuz, karabiber, kimyon.

Yapılışı: Benimki ovaldi ama siz 17 x 29 cm ölçüsündeki borcama da yapabilirsiniz. Borcamı zeytinyağı ile kenarları da dahil yağlayın. Kabak ve patatesi rendeleyip bir mutfak beziyle sıkın ve tüm suyunu çıkarın. Derince bir tasa yukarıdaki sırayla bütün malzemeleri koyup spatulayla güzelce karıştırın. Yağlanmış borcama yayın ve önceden 160 derecede ısıtılmış fırının orta rafında 30 dakika kadar pişirin. Sonra bir üst rafa koyup fırını 180 dereceye getirin. Üstü kızarınca fırından alıp, üzerini bir kurulama beziyle kapatarak soğumaya bırakın. Afiyet olsun!


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails