Sayfalar

24 Haziran 2020 Çarşamba

Patatesli Pırtık Böreği

Aslında tepsi böreği yapmak istemiştim ama bir baktım ki en üstteki yufkada minik minik yeşilimsi noktalar var. Hemen diğer iki yufkayı titizlikle kontrol ettim tabii! Her hangi bir bozulma göremeyince ve elimde topu topu iki yufka kalınca tepsi böreği yerine pırtık böreğine geçiş yaptım. Eskiden bütün malzemeleri karıştırıp fırın kabına koyup pişirirdim. Fakat son iki seferde kimi yerde yufkaların kimi yerde içinin yoğunlaştığını, yufkaların birbirine yapışıp kabın içinde eşit dağılmadığını fark edince yöntem değiştirdim. Böylesi hem daha iyi hem de daha kolay oldu. Patates yerine başka iç malzemesi kullanabilir hatta bunu geceden hazırlayıp buzdolabına koyabilir, sabah da fırına verebilirsiniz. Böreği neyle yaparsanız yapın fırından çıkarır çıkarmaz hafifçe soğuk su serpip üzerini bir kurulama beziyle kapatmayı unutmayın.

Malzemeler: 2 yufka, 2 yumurta, 1,5 su bardağı süt, ½ su bardağı sıvıyağ, 3 orta boy patates, kimyon, tuz, karabiber

Yapılışı: 17 x 29 cm. ölçüsündeki borcamı kenarları da dahil yağlayın. Yufkaları elinizle koparıp küçük küçük parçalar ayırın. Derin bir tasın içinde yumurta, süt ve sıvıyağı çırpın. Yufkaların yarısını bu karışıma batırıp iyice ıslatıp, borcama kat kat yayın. Üzerine püre haline getirip tuz, karabiber ve kimyonla tatlandırdığınız patatesleri boşluk kalmayacak şekilde yayın. Kalan yufkaları da karışıma batırıp patatesin üzerine yerleştirin. Kalan sütlü karışımı eşit bir şekilde borcamın her tarafına dökün. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırının orta rafında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun!


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails