Sayfalar

6 Ağustos 2009 Perşembe

Ayvalık’tan Pratik Sebze Yemeği

Onbeş günden fazladır Ayvalık’tayız. Buranın pazarı Ege Bölgesi’ndeki çoğu pazarlar gibi otlarıyla meşhur. Buraya varışımızdan sonraki perşembe günü pazara gidip kendimi kaybederek her türlü ot, sebze ve meyve alıp, eve dönünce koca buzdolabına yerleştirmeye çalışırken aldıklarımın epey bir miktarına yer bulamadığımı farkedince “galiba biraz abartmışım” diyebildim, ancak. Nedense sebzelerin en dayanıksızı olduğu halde fasulye, börülce, barbunya vd. daha önce yapıp en sona semizotunu bırakmışım. İnanılmaz olanı buzdolabında epeyce beklemiş olmasına rağmen sadece 2-3 sapını atıp geri kalanını kullanabildim. Yine sanırım küçük olduklarından hemen görememişim, dolabın bir köşesinde kalmış kabakları ve dereotunu da bulunca aşağıdaki uydurma yemek çıktı ortaya. Yaz mevsimini tam da bu yüzden seviyorum. Her ot, her sebze birbiriyle müthiş bir uyum içinde pişebiliyorlar. Meyve çeşidi ve bolluğu da bir başka tabii...
Malzemeler: 6-7 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 orta boy soğan, 2 orta boy domates,1 küçük bağ semizotu, 5-6 tane küçük kabak, 1 demet dereotu, 2 küçük patates, tuz.
Yapılışı: Zeytinyağında ince doğranmış soğanları sarartın. Rendelenmiş domatesleri ekleyin. Küçük doğranmış kabakları ve semizotunu da ilave edin. Kaynayıncaya kadar harlı ateşte sonrasında kısık ateşte hiç su eklemeden yemeği pişmeye bırakın. Hem kabak hem de semizotu çabuk piştiğinden yaklaşık 5-6 dakika sonra küçük doğranmış patatesleri, ince doğranmış dereotunu ve tuzu ekleyin. Patatesler pişince servise hazır demektir. Hem soğuk hem sıcak servis edebilir, bebeğinize de tuz koymadan yedirebilirsiniz. Afiyet olsun!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails