Sayfalar

25 Mart 2010 Perşembe

Kırmızı Biber Mezesi

Ben kırmızı biberi çok severim. Mümkünse her yemeğe katmak isterim. Aşağıdaki tarife de sarımsaklı olmasına rağmen bayılırım. Ben iki sebepten sarımsak yerine sarımsaklı zeytinyağı koymayı tercih ediyorum. Birincisi daha hafif oluyor, ikincisi yedikten sonra ağzınızda sarımsak kokusu oluşmuyor. Bilhassa davetler için çok pratik ve lezzetli bir ikram.
Malzemeler: 10 adet büyük közlenmiş soyulmuş kırmızı biber, 100 gr. ince çekilmiş ceviz, ½ çay bardağı sarımsaklı zeytinyağı, arzuya göre tuz, kekik veya biberiye.
Yapılışı: Bütün malzemeleri rondoya koyun ve püre haline getirin. Tuzunu, baharatını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails