Sayfalar

17 Aralık 2010 Cuma

Tarçınlı Peynirli Pirinç Köftesi

Bu tarifin lezzetini anlatmak için "Meleğim bayıldı ve bir oturuşta 4 tane birden yedi" desem yeterli olur herhalde. Bu tarifi benzerlerinden ayıran ve bana ait kılan en önemli husus baharatlar. Tarçın konusunda dikkatli olmanızı ve ölçüyü pek aşmamanızı salık veririm. Aroması kuvvetli bir baharat olduğundan girdiği yemeğin tadını vezir de edebilir rezil de. Eğer kuzunuz tarçından hoşlanmıyorsa hiç koymayabilirsiniz. Tarçınsız da lezzetli olan bu pratik ve besleyici tarifi soğuk yemek te mümkün üstelik!
Malzemeler: 1 yumurta, 1 su bardağı pirinç, 10 gr. rendelenmiş beyaz peynir, ½ su bardağı kuru ekmek içi, zeytinyağı, ½ silme çay kaşığı tarçın, ½ çay kaşığı kuru nane, 1 çimdik kimyon, tuz
Yapılışı: Önce 1 su bardağı pirinci 2 su bardağı suda haşlayın. Pirinçler pilavdaki gibi diri olmamalı, çok iyi yumuşamalı. Yumurtayı çırpıp haşlanmış ve ılınmış pirinç, ekmek içi ve rendelenmiş peynirle karıştırın. Elinizle bu karışımdan ufak parçalar alıp köfte şeklini verin. Zeytinyağını kızdırıp köfteleri her iki tarafı da kızarıncaya kadar kızartın. Süzüp marulla birlikte sıcak servis yapın. Afiyet olsun!

1 yorum:

  1. Çiğdem'cim çok güzel olmuş.Sicilya usulü arancini gibi olmuş bu. çok özledim yahu..
    sevgiler
    gorki

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails