Sayfalar

9 Mart 2010 Salı

Günseli’nin Pratik Tavuk Yemeği

Yurtdışında yaşadığımız yıllarda tanıştığım ve çok iyi arkadaş olduğum sevgili Günseli Toker’e ait bu pratik tavuk yemeği tarifi çoğu zaman kurtarıcım olmuştur. Günseli bir saat içinde mesela 10 kişi için tatlısı dahil bilmem kaç çeşit meze, sıcak yemek yapıp şahane sofralar hazırlayabilen eli çabuk, maharetli kadınlardandır. Sanatçı ruhuyla hazırladığı sofralarının tadı kadar seyri de çok güzeldir. 2-21 Şubat 2010 tarihleri arasında sanatçı arkadaşlarıyla birlikte Lüksemburg’ta açtıkları Past to Present başlıklı serginin çok ses getirdiğini duydum. Lüksemburg’ta yaşarken birlikte önce mutfak alışverişi yapmaya markete gider, sonra da çok yorulduk diyerek kendimizi kafelerden birine atardık. Ne yalan söyleyeyim, zaman zaman Lüksemburg’u değil ama Günseli’yle yaptığımız kahve sohbetlerini pek özlüyorum. Tarif 3 kişilik.
Malzemeler: 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 büyük soğan, 3 adet kalçalı tavuk budu, 3 orta boy patates, 1 silme çay kaşığı kimyon, tuz, karabiber
Yapılışı: Soğanı küçük küçük doğrayın ve geniş bir tencerede, zeytinyağında sararıncaya kadar kavurun. Tavuk butlarını iyice yıkayın ve soğanların üzerine yerleştirin. Tavukların üzerine kimyon, tuz, karabiber serpin. Orta ateşte yaklaşık 4-5 dakika pişirdikten sonra tavukları çevirin ve orta büyüklükte kuşbaşı doğranmış patatesleri koyup yarım çay bardağı su ekleyin. Hem tavukların öbür yüzlerine hem de patateslerin üzerine yine baharatlardan serpip kısık ateşte tavuk etleri yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails