Sayfalar

11 Eylül 2009 Cuma

Sebzeli Tavuk Köfte

Halen oturmakta olduğumuz semte taşınalı tam bir yıl oldu ama hala balıkçının, tavukçunun, kasabın iyisi nerededir tam öğrenemedim. Yaz boyunca şu büyük hipermarketlerden tavuk kıyması almak ta mümkün olmadı. Havaların aşırı sıcak olması sebebiyle yapmıyorlarmış, çabuk bozulur diye. En sonunda canıma tak etti, Meleğime tavuk köftesi yapacağım diye tutturdum. Aldım bir miktar kemiksiz tavuk eti, geçirdim rondodan defalarca, kıyma olana kadar ve yaptım yemeğimi. İşte haftalar önce yaptığım, Meleğim için son derece besleyici olan ve tamamen benim uydurduğum bir yemek. Meleğimin güzel olmuş mu diye sorduğumda gülerek “güsel güsel” dediğini de ayrıca belirteyim:)
Malzemeler: 250 gr. tavuk kıyması, 1 orta boy ince rendelenmiş kabak, 1 orta boy ince rendelenmiş havuç, 1 küçük ince rendelenmiş soğan, 3 dolu y.k. galeta unu, 1 ç.k. tuz, 1.ç.k. kimyon, bir kaç tane nane yaprağı
Yapılışı: Tüm malzemeleri derince bir kapta iyice yoğurun. Cevizden biraz büyük parçalar koparıp yuvarlak yassı köfteler yapın. İsterseniz yağsız tavada pişirin. İsterseniz bir borcamı 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile yağlayıp köfteleri yerleştirin. Üzerine bir orta boy domates rendeleyip, nane yapraklarını koyun ve önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin.
Not: Bu miktarda kıymadan 15 tane orta boy köfte çıkıyor.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails