Sayfalar

19 Mart 2010 Cuma

Kuru Domatesli Tavuklu Makarna

Geçenlerde akşamın bir vaktinde, bel ağrısından iki büklüm, ne yiyelim diye düşüne dururken ve iki yemek birden yapmaya ne vakit ne de mecal yokken, evdeki malzemeler kullanılarak tarafımdan uydurulmuş bir makarna tarifidir ve 4 kişiliktir.
Malzemeler: 350 gr. burgu makarna, bir avuç dolusu kurutulmuş domates, 200 gr. bezelye, 1 kutu (200 ml.) krema, 250 gr. kuşbaşı tavuk, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı sarımsaklı zeytinyağı, tuz, karabiber ve yakışacağını düşündüğünüz bilumum baharat.
Yapılışı: Kurutulmuş domatesleri yayvan bir kapta kaynar suyun içine koyun ve 10-15 dakika yumuşamalarını bekleyin. Ardından bir taraftan makarnayı haşlarken başka bir tencereye zeytinyağını koyup tavukları 10 dakika çevirin. Yumuşamış domatesleri, bezelyeleri koyup 1-2 dakika daha birlikte çevirin. Kremanın tamamını ekleyin ve karıştırın. Karışım kaynamaya başladıktan 1-2 dakika sonra altını kapatın. Makarnayı süzün. Karışımı makarnayla arzu ederseniz tabağınızda karıştırabilir veya bu işlemi servisten önce tencerede yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Not: Eğer benim gibi makarna haşlarken kaynak suyu kullanıyorsanız makarnanın suyunu süzüp büyükçene bir kavanozda saklayabilir ve ertesi gün yapacağınız çorbaya veya yemeğe koyabilirsiniz.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails