
Malzemeler: Ayva, toz şeker, 1 tatlı kaşığı limon suyu, karanfil, 2-3 cm. çubuk tarçın
Yapılışı: Ayvaları soyun ve ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. Çekirdeklerini atmayın ve yıkamayın. Su değdirmeden bir kasede saklayın. Ayvaları yayvan bir tencereye çukur kısmı üste gelecek şekilde yerleştirin. Her bir ayva dilimine 2’şer karanfil saplayın ve her birinin üstüne 1 tepeleme yemek kaşığı toz şeker serpin. Ayva şekirdeklerini ve 2-3 cm.lik çubuk tarçını tencerenin bir köşesine koyun. Ateşi mümkün olan en kısık dereceye getirin ve ayvalar yumuşayana kadar pişirin. 10-15 dakika sonra ayvaları ters yüz edin ve çubuk tarçını çıkarın. Ayvalar yumuşadığında tencerenin altını kapatın ve kapağı bir müddet kapalı bırakın. Üzerine kaymak, rendelenmiş bitter çikolata veya toz haline getirilmiş şam fıstığı koyabilirsiniz.
Afiyet olsun!
Annem der ki!: Ayvaları içine limon suyu konulmuş suya atın. Bu ayvaların kararmasını önleyecektir.
Ayva çekirdekleri pişince çok hoş bir renk bırakır. Ama bunun için suya değmemesi gerekir. Aksi takdirde rengini bırakmaz.