Sayfalar

6 Mayıs 2010 Perşembe

Güldoş’un Islak Keki

Ben bu keki çok severim. Ne zaman İstanbul’a gitsem 1. Annemin zeytinyağlı sarmasını (tarifi yolda), 2. Gülsoş’un (küçük ablam) elmalı payını (daha önce tarifini vermiştim), 3. Güldoş’un (büyük ablam) ıslak kekini (aşağıda tarifini veriyorum), yemeden dönmemeye çalışırım. Bizim gibi çikolatalı, kakaolu tarifleri seviyorsanız –ki burada biz, meleğim ve ben oluyoruz ama ailenin tamamını bu denkleme ilave edebiliriz, çünkü herkes çok seviyor- kesinlikle tavsiye ederim. Üstelik yapılışı da çok kolay. Fotoğraftaki keki ablam İstanbul’a son gidişimde yapmıştı ve fotoğrafı çektikten 10 dakika sonra kekten sadece 2 dilim kalmıştı:) Her tarifte olduğu gibi bu tarifte de yapılanın tadını özel kılan şey, Güldoşumun isteyerek, zevkle yapması. E, haliyle biz de zevkle ve fena halde isteyerek yiyoruz, hem de her seferinde:) Ben bir oturuşta en az 2 kişilik yediğim için bu kez tarifin kaç kişilik olduğunu bilemeyeceğim:)
Malzemeler: 4 yumurta, 2 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ, 3 yemek kaşığı kakao, 2 su bardağı un, 1/2 paketten biraz fazla kabartma tozu.
Yapılışı: Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Üzerine süt ve yağ ilave edip çırpmaya devam edin. Kakaoyu ekleyin. Bu karışımdan bir su bardağı kadar alıp bir kenara ayırın. Kalanına un ve kabartma tozu ilave edin. Yağlanmış kek kalıbına döküp önceden 170-180 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Piştikten sonra kalıbı ters çevirip servis tabağına alın. Üzerini bıçakla birkaç yerden delip ayırdığınız kakaolu karışımı kekin üzerine dökün. Soğuğunca servise hazır demektir. Afiyet olsun!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails