Neyse, tarif 8 kişilik ve dergiye göre hazırlaması 20 dakika sürüyor. Bence tüm malzemeler elinizin altında hazırsa, mesela çilekler yıkanmış, ayıklanmış ince ince doğranmışsa, önceden çekilmiş fındık varsa, limon kabuğu ya da çikolata rendelenmişse 20 dakika yeterli tabii. Ama bütün bunları mutfakta tek başınıza yapıyorsanız ve ayağınızın altında, elinize aldığınız her şeyi tutmak ve tadına bakmak isteyen şahane bir meraklı minik varsa hazırlama süresini derhal iki katına çıkartın, bence. Tecrübeyle sabittir:)
Üzeri için: 400 gr.çilek, 1 tatlı kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı toz şeker, 2 yemek kaşığı rendelenmiş sütlü çikolata.
Yapılışı: Bisküvileri robotta un haline getirene kadar ezin. 150 gr. çileği temizleyip ince ince dilimleyin. Çilek hariç bütün malzemeleri, önce kuru sonra sıvı malzemeler olmak üzere çukur bir kapta karıştırın. Düzgün bir hamur elde edene kadar yoğurun. Bisküvi hamurunun yarısını folyoyla kaplı dikdörgen bir fırın kalıbına döküp yayın. Üzerini çilek dilimleriyle kaplayıp kalan hamuru da üzerine dökün ve yayın. Bir gece buzlukta bekletin. Üzeri için temizlediğiniz çilekleri blendırda püre haline getirip, çikolata hariç diğer malzemeleri ekleyin. 3-4 dakika karıştırarak pişirin. Soğumaya bırakın. Rokokoyu buzluktan çıkarıp servis tabağına alın. Üzerine çilek püresini sürüp 20 dakika daha buzdolabında bekletin. Üzerini çikolata ve nane yapraklarıyla süsleyin. Afiyet olsun!