10 Ağustos 2009 Pazartesi

Annemin Poğaçası

Bugünkü tarif annemin meşhuuur poğaçası. Annem genellikle iç malzemesi olarak peynir kullanır, bazen de içine haşlanmış yumurtanın küçük küçük doğrandığı soğanlı kavrulmuş kıyma koyar. Ben kıymalı içi kışın yemeği seviyorum, yazın biraz ağır gelebiliyor. Peynirli veya patatesli için ise mevsimi yok, ne zaman isterseniz...
Malzemeler: 2 su bardağı eritilmiş margarin, 4 yumurta (2 tanesinin sarısı ayrılıp üzerine sürülecek), 1 su bardağı yoğurt, 1 tatlı kaşığı tuz, 1,5 paket kabartma tozu, aldığı kadar un
Yapılışı: Tüm malzemeleri kenarları yüksek ve geniş bir tepsiye koyun ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan iri bir ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tezgahın üstünde elinizle açın ve içine arzu ettiğiniz iç malzemesinden koyup kapatın. Üzerlerine daha önce ayırdığınız yumurta sarılarından sürün. Önceden 175-180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails