Sayfalar

2 Temmuz 2010 Cuma

Aysun’un Lavaşlı Pizzası

Bu pratik pizzayı sevgili arkadaşım Aysun Erdil’den öğrendim. Epey zamandır da sırada bekliyordu. Hep bir hafta sonu öncesine denk getirmeye çalıştım durdum. Kısmet bu güne imiş! Bu pratik pizzayı pazar günleri ister sabah kahvaltısında isterseniz geciken öğle yemeği niyetiyle akşam üzeri çayın yanına yapabilirsiniz. Eğer evinizde lavaş ekmeği bulunduruyorsanız aniden gelen misafirler için de pratik bir ikram olabilir. Sosis, salam, sucuk miktarlarını bilhassa vermedim. Misal bizim evde sucuk, salam pek yenmez ama sosis her zaman vardır. Ben fotoğrafta da gördüğünüz üzere sadece sosis kullanıyorum ve kendime az sosisli yapıyorum. Herkesin şarküteri ürünlerine düşkünlüğü farklı. Elbette, miktarlarını kendi ağız tadınıza göre ayarlamanız mümkün. Bunların yanısıra pizzanızı çekirdeği çıkarılmış siyah veya yeşil zeytinle de zenginleştirebilirsiniz. Her bir lavaş çok ama çok kısık ateşte yaklaşık 4-5 dakikada pişiyor. Yalnız dikkatiniz çekerim, zeytinlere 4-5 dakika yetmeyebilir ve biraz diri kalabilirler.
Malzemeler: 4 adet 22 cm.lik lavaş ekmeği, 4 adet büyük ve sulu rendelenmiş domates, 1 yemek kaşığı kekik, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 10-12 yemek kaşığı rendelenmiş taze kaşar peyniri, tuz, dilediğiniz miktarda sosis, sucuk, salam.
Yapılışı: Büyükçene bir kasede rendelenmiş domatesleri, zeytinyağını, kekiği ve tuzu karıştırın. Tavaya lavaş ekmeğini yerleştirin. Her bir lavaşın üzerine bu karışımdan 2-3 kaç kaşık koyup güzelce yayın. Lavaşın her tarafı bu karışımla ıslanmalı. Üzerine her lavaş ekmeğine en az 2-2,5 kaşık olacak şekilde rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve en üstüne sosis, sucuk, salam koyun. Tavanın üzerini bir kapakla kapatın ve ocağın altını yakıp en kısık ateşte kaşar peynirler eriyip sosis, sucuk, salam yumuşayıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails