Sayfalar

3 Aralık 2010 Cuma

Patatesli Çörek

Bu tarif yaklaşık 5 yıl önce Hürriyet Gazetesi’nin yurtdışı baskısında verilen Sahrap Soysal ile Ziyafet ekinin 27. sayısından. Ama herhalde aynı ya da farklı bir isimle bir kaç kez Hürriyet Gazetesi’nde yayınlanmıştır:)
Yapımı biraz zormuş gibi görünse de gayet kolay ve hakikaten uzun süre dayanıyor. Tarif 6 kişilik.
Malzemeler: 1 su bardağı ılık su, 1 su bardağı sıvıyağ, 1 tatlı kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı tuz, 1 paket kabartma tozu, 4 su bardağı un
Harcı için malzemeler: 4 adet orta boy haşlanmış patates, 1 adet orta boy kuru soğan, 1 çay kaşığı tuz, karabiber
Üzeri için: 2 adet yumurta, 3 yemek kaşığı galeta unu
Yapılışı: Ilık su, sıvıyağ ve sirkeyi derin bir kapta çatalla çırpın. Üzerine toz şeker, tuz ve kabartma tozunu ekleyin. Unu azar azar ilave ederek kulak memesinden biraz daha sert ve ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru oda sıcaklığında 15-20 dakika dinlendirin. Hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ellerinizin arasında çay tabağı büyüklüğünde açın. Harcı için: Rendelenmiş patates ve soğanı, tuzu ve karabiberi bir kasede karıştırın. Çay tabağı büyüklüğündeki hamurların içine patatesli harçtan birer yemek kaşığı koyarak uçlarını birleştirin ve kapatın. Üzerlerine hafifçe bastırarak yassılaştırın. Hazırladığınız çörekleri önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayarak yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika üzerleri kızarıncaya kadar pişirip çıkarın. Afiyet olsun!

28 Kasım 2010 Pazar

Haftanın Menüsü - 7

Aslında geçtiğimiz haftalarda da menü hazırlamıştım kendime ama araya bayram girince hem bir kısmını uygulayamadım hem de bloga yazamadım. Her akşam yemeğe uygun bir salata olmasına rağmen haftanın menüsüne -eğer çok özel bir salata değilse- salataları yazmıyorum. Çünkü genelde son dakikada karar veriyorum ne yapacağıma. İşte bu haftanın menüsü:
Pazartesi: Körili Mercimek Çorbası – Köfte – Portakal Soslu Zeytinyağlı Kereviz
Salı: Balkabağı Çorbası – Izgara Tavuk – Portakal Soslu Zeytinyağlı Kereviz
Çarşamba: Bademli Brokoli Kavurması - Sebzeli Sulu Köfte –Noddle veya Erişte
Perşembe: Soslu Balık - Fırında Patates
Cuma: Dereotlu Kabak Çorbası – Etli Ayva Yemeği – Pilav
Cumartesi: Tahinli Havuç Çorbası – Nohutlu Tavuk Köftesi – Zeytinyağlı Fasulye
Pazar: Soslu veya Kıymalı Makarna
Afiyet olsun!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails