Sayfalar

27 Kasım 2009 Cuma

Etli Ayva Yemeği

Bugünkü yemek aslında haftanın menüsünde bulunmayan sürpriz bir yemek oldu. Bir gece önceden buzdolabına buzluktaki biftekler yerine kuşbaşı eti indirdiğimi farkedince, menü de doğal olarak değişti. Marmelat yapmak üzere aldığım ve günlerdir bekleyen ayvalar da bana melul melul bakınca aklıma bu tarif geldi. Tarif 2-3 kişilik.
Malzemeler: 1 büyük ince doğranmış soğan, 2 yemek kaşığı zeytinyağ, 300 gr. dana veya kemiksiz koyun kuşbaşı, 1 küçük doğranmış domates, 2 su bardağı sıcak su, 1 büyük ayva, 1 silme çay kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı tuz, ½ silme çay kaşığı karabiber.
Yapılışı: Soğanı yağda biraz kavurun ve eti ilave edin. Eti kendi suyunda 7-8 dakika pişirdikten sonra domatesi ekleyip 2-3 dakika karıştırın ve 1 su bardağı sıcak suyu azar azar ekleyin. 1-2 dakika sonra 1 su bardağı sıcak suyu daha ekleyin ve orta ateşte pişirmeye devam edin. Yıkanmış, çekirdekleri çıkartılmış ayvaları kalıncana dilimler halinde doğrayıp, etlere katın. Şeker ve karabiber ilave edin. Tenceredeki sosun azalmamasına dikkat edin. Azalırsa yine sıcak su katın. Ayvaların pişmesine yakın tuzu ekleyin. Ayvalar yumuşayınca yemeğin altını kapatıp kapağı açmadan bir kaç dakika bekleyin. Yanında pirinç veya bulgur pilavıyla servis edin. Afiyet olsun!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails