Sayfalar

4 Mayıs 2020 Pazartesi

Çörekotlu Bisküvi


Uzuuun bir aradan sonra merhaba,
Son tarifimi beş yıl önce yazmışım. Çok uzun zaman olmuş. Nasıl geçtiğini anlayamadığım bir dönem. Şimdilerdeyse tam tersi. Hem yaşadığımız her günün hem de geçmiş günlerin nasıl geçtiğini anca farkettiğimiz bir dönemden geçiyoruz. Bu farkındalığın faydalarından biri de önceden sevdiğim şeylere vakit ayırmam gerektiğini görmem. Bu yüzden karantina günlerinde pişirdiklerimi paylaşarak uzun zamandır ilgilenmediğim blogumu yeniden canlandırmaya karar verdim. Bilhassa can sıkıntısından ama özelinde Meleğim gibi ergen olduğu için bir türlü doyamayan çocukları olanlara biraz fikir verir diye düşündüm. 

Bugünün tarifi, kızımın koca bir tepsiyi iki günde bitirdiği çörekotlu kurabiye. Ben kurabiyeden ziyade  hamuru çok ince açarak bisküvi gibi yapıyorum, sanki daha güzel oluyor.

Malzemeler: 1 y.k. çörekotu, 1 y.k. tuz, 200 gr. oda sıcaklığında tereyağı,  4 y.k. susuz yoğurt, 1 ç.k. sirke, 1 paket kabartma tozu, 1 yumurta, 1 yumurtanın sarısı(üzerine sürülecek), aldığı kadar un.

Yapılışı: Bütün malzemeleri karıştırıp unu yavaş yavaş dökerek yumuşak bir hamur elde edin. Ben bütün ürünleri organik ya da doğal üretim kullandığımdan un miktarı farklılık gösterebilir diye özellikle şu kadar bardak un diye belirtmedim. Bu yüzden ilk su bardağından sonra unu azar azar koyarak kendi ölçünüzü bulabilirsiniz. Hamura İstediğiniz şekli verin. Ben kızım bisküvi gibi ince sevdiği için hamuru merdaneyle bir hayli ince açıp çay bardağı ile yuvarlak kesiyorum. Üzerine yumurtanın sarısını sürün. Önceden 165 derecede ısıtılmış fırında fanlı programda 10, fansız programda 15 dakika pişirin. Ben bisküvi gibi ince yaptığım için fanlı programda 6-8 dakika yeterli oldu. 
Afiyet olsun!


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails