27 Kasım 2010 Cumartesi

Neslihan’ın Kabaklı Keki

Aylardır Neslihan’dan almayı sürekli unuttuğum kabaklı kek tarifi var ya, Selin’in doğum gününde de yapıp getirmişti hani. İşte bu tarif, o tarif. Bize geldiklerinde nihayet eline bir kağıt kalem tutuşturuverdim. Sağolsun hemen yazıverdi. Gerçi ben bloga hemen yazamadım, o ayrı. Hadi bakalım, doğru mutfağa! Bu kadar kolay ve çocuklar için besleyici bir tarif bulmuşken bu hafta sonu yapmamak olmaz.
Malzemeler: 3 küçük boy kabak, 3 küçük boy patates, 4 yumurta, ½ su bardağı yoğurt, ½ su bardağı zeytinyağı, 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, bir avuç ince rendelenmiş dereotu, 1 avuç rendelenmiş beyaz peynir.
Yapılışı: Derince bir kabın içinde yumurta, yoğurt ve zeytinyağını tahta kaşıkla karıştırın. Üzerine, unu, kabartma tozunu ekleyin. Son olarak, çiğden minik minik doğranmış patates ve kabakları, beyaz peyniri ve dereotunu ekleyip hafifçe karıştırın. Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails