Sayfalar

26 Mayıs 2009 Salı

Magnum Ama Nasıl?

Epey zamandır "Ye 45: Dondurma" etkinliği için değişik ne yapabilirim diye düşünüyordum. Dün akşam buzluğun derinliklerinde bir tane Magnum keşfettim. Biz hiç almadığımız ve yemediğimiz için çok şaşırdım tabii. Sonra ablamların taşınmama yardım etmek için geldiklerinde aldıklarını hatırladım. Ne zaman taşındın diye sakın sormayın:) Elimde kahve fincanımla, masanın üzerinde, paketin ağzı açık kaldığı için hafiften yumuşamış Eti Pötibör çifte kavrulmuş bisküvileri görünce yeni bir şey denemeye karar verdim. Bu tarifte dikkat edilmesi gereken nokta magnumun tamamen erimemesi, sadece biraz yumuşamalı. Eriyip yeniden dondurulan dondurmaların bakteri ürettiklerini unutmayın! Bir de yazmadan edemeyeceğim, bu tarifin gerçek dondurmayla yapılması halinde çok daha lezzetli olacağını düşünüyorum. Biz bu tür ürünleri yerken margarin mi yoksa dondurmamı yiyoruz, hiç anlayamıyoruz. Bu yüzden de böyle şeyleri hiç almıyoruz. Bence Magnum bu haliyle daha bir yenilebilir olmuş. Tarif 2 kişilik.
Malzemeler: 1 adet Magnum Klasik, 7-8 tane bisküvi, 1 dolu avuç ceviz içi, 3 yemek kaşığı şekersiz filtre kahve, üzeri için 1 yemek kaşığı kadar rendelenmiş bitter çikolata
Yapılışı: Yayvan bir kabın içine magnumu koyup biraz yumuşamasını beklerken, robotta ceviz içi ve bisküvileri un haline getirin ve bir tasa boşaltın. Üzerine kahveyi koyun, karıştırın ve bu karışımı bir kaşık yardımıyla magnumla karıştırın ve donmaya müsait bir kabı önce su ile çalkalayıp karışımı bu kaba koyun ve buzluğa kaldırın. Servisten önce üzerine rendelenmiş bitter çikolata serpin. Afiyet olsun!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails