Malum
Ramazan ayındayız. İki yılı aşkın süredir glutensiz beslenmeye özen
gösterdiğimden pek yanına yanaşamasam da Ramazan benim için pide demek. Bizim
evde genelde ertesi akşama pek kalmıyor ama kalırsa diye sizlerle geçen yıl
yaptığım ve bir türlü bloga koyamadığım bayat pide pizzasını paylaşmak istedim.
Afiyet olsun!
Malzemeler:
1 orta boy bayat pide, 1,5 s.b. süt, 3 yumurta, ½ s.b. zeytinyağ, 1 büyük kase
rendelenmiş beyaz peynir, 5 y.k. ince doğranmış yeşil ve siyah zeytin, 2 orta
boy domates, 1 küçük kase rendelenmiş taze kaşar, kekik, tuz, karabiber
Yapılışı:Kenarları
yüksek tepsi veya borcama yağlı kağıt serin. Üzerine bayat pideleri iricene
parçalayarak boşluk kalmayacak şekilde yayın. Pidenin kenarlarının tepsinin iç
tarafına gelmesine dikkat edin. Üzerine bir kasede karıştırdığınız,süt,
yumurta, sıvı yağ, karabiber ve tuz karışımını bütün pide parçalarını ıslatacak
şekilde dökün. Kuru pide parçası kalmamalı. Üzerine önce zeytinleri sonra da
beyaz peyniri yayın. Beyaz peynirin üzerine kekik serpin ve dilimlenmiş
domatesleri üzerini kaplayacak şekilde dizin. En son üzerine rendelenmiş kaşar
peynirini serpin ve önceden 200 derecede ısıtılmış fırında kaşarlar eriyip
kızarıncaya kadar pişirin. Arzuya göre üzerine sucuk, sosis, çarliston biber,
mısır vd. koyabilirsiniz.