Sayfalar

10 Mayıs 2020 Pazar

Bayat Pide Pizzası

Malum Ramazan ayındayız. İki yılı aşkın süredir glutensiz beslenmeye özen gösterdiğimden pek yanına yanaşamasam da Ramazan benim için pide demek. Bizim evde genelde ertesi akşama pek kalmıyor ama kalırsa diye sizlerle geçen yıl yaptığım ve bir türlü bloga koyamadığım bayat pide pizzasını paylaşmak istedim. Afiyet olsun!
Malzemeler: 1 orta boy bayat pide, 1,5 s.b. süt, 3 yumurta, ½ s.b. zeytinyağ, 1 büyük kase rendelenmiş beyaz peynir, 5 y.k. ince doğranmış yeşil ve siyah zeytin, 2 orta boy domates, 1 küçük kase rendelenmiş taze kaşar, kekik, tuz, karabiber

Yapılışı:Kenarları yüksek tepsi veya borcama yağlı kağıt serin. Üzerine bayat pideleri iricene parçalayarak boşluk kalmayacak şekilde yayın. Pidenin kenarlarının tepsinin iç tarafına gelmesine dikkat edin. Üzerine bir kasede karıştırdığınız,süt, yumurta, sıvı yağ, karabiber ve tuz karışımını bütün pide parçalarını ıslatacak şekilde dökün. Kuru pide parçası kalmamalı. Üzerine önce zeytinleri sonra da beyaz peyniri yayın. Beyaz peynirin üzerine kekik serpin ve dilimlenmiş domatesleri üzerini kaplayacak şekilde dizin. En son üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin ve önceden 200 derecede ısıtılmış fırında kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar pişirin. Arzuya göre üzerine sucuk, sosis, çarliston biber, mısır vd. koyabilirsiniz. 

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails