Sayfalar

2 Ekim 2009 Cuma

Tarçınlı Peynirli Kurabiye

Eylül ayının ikinci yarısı hastalıklarla geçti bizim için. Diğer blogumda yazdım uzun uzun. Değil değişik tarifler yapıp bloga yazmak, hayatımızı idame ettirmek için en basit yemekleri yapacak mecalim dahi yoktu. İşte, Meleğim de ben de hastalanmadan hemen önce yaptığım ve fotoğrafı, yazısı hazır olduğu halde bir türlü elim değip bloga koyamadığım son tarif. Tarifin orijinali Ayşe Tüter’e ait.
Ben kurabiyeyi Meleğim için yapıyorum. Bu yüzden bir çok tarifi değiştiriyorum. Hoş, zaten her tarifin orasını burasını değiştirmeyi çok severim, o ayrı. Mesela tarifin orjinalinde sadece margarin kullanılmış ben tereyağıyla yaptım. Yine sadece beyaz un kullanılmıştı, ağırlıklı olarak tam buğday unu kullandım. Sirke üzüm sirkesiydi ben elma sirkesi koydum. Cevizi incecik çektim ve her yeni tarifi denerken yaptığım gibi önce yarım ölçüyle yaptım. Meraklım minik elleriyle kolay kavrasın diye cevizden daha küçük parçalar kopararak yuvarladım. 20 tane kurabiye çıktı. Biraz daha büyük yapılsa 12-14 tane filan çıkar herhalde. Bir de yarısının üzerine tarçın serpip yarısına serpmedim. Bilindiği üzere tarçın aroması bir hayli kuvvetli olan ve dikkatli, ölçülü kullanılması gereken bir baharat. Fazlası ağızda acı bir tat bırakabiliyor. Afiyet olsun!
Malzemeler: 1 su bardağı tam buğday unu, ½ su bardağı beyaz un, ½ çay bardağı yoğurt, ½ çay bardağı süt, ½ çay bardağı tuzsuz ezilmiş beyaz peynir, 1 çay bardağı eritilip soğutulmuş tereyağ, ½ paket kabartma tozu, ½ su bardağı ince çekilmiş ceviz, 1/3 yemek kaşığı elma sirkesi, ½ yemek kaşığı tarçın, üzerine sürmek için hafif çırpılmış 1 yumurtanın sarısı
Yapılışı: Çırpılmış yumurta sarısı hariç bütün malzemeyi karıştırıp 15 dakika dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayıp, yağlanmış veya yağlı kağıt yayılmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, tarçın serpin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin. 15 dakika dinlendirip servis yapın.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails