Sayfalar

5 Ekim 2009 Pazartesi

Zeytinli Tavuk Yemeği

Bugünkü tarif, İstanbul’a vardığımızın ikinci günü yaptığım bir yemek. Canım babam tavuğu her gün yiyecek kadar çok sever. Haliyle annem de değişiklik olsun diye farklı tavuk tarifleri arar, durur. Zaten değişik bir şey duydu mu hemen de denemek ister. Ben de eski tariflerim arasında yer almasına rağmen uzun zamandır yapmadığım Zeytinli Tavuk Yemeğini yapayım değişiklik olsun, dedim. Eğer evde yeşil zeytin yoksa benim yaptığım gibi siyah zeytin de kullanabilirsiniz ama o zaman miktarı 70 gr.’a indirmekte ve tuz koymamakta fayda var. Çünkü ne kadar suda tutarsanız tutun siyah zeytini 100 gr. kullandığınızda zeytinin buruk tadı çok yoğun ve baskın bir biçimde hissediliyor. Zeytinli tavuk değil de tavuklu zeytin yiyormuş gibi oluyorsunuz. Tarif 4 kişilik.
Malzemeler: 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı, ½ kg. kemiklerinden ayrılmış, parçalara bölünmüş tavuk, 1 saat soğuk suda bekletilmiş 100 gr. yeşil zeytin, 1 küçük piyazlık doğranmış soğan, 1 diş dövülmüş sarımsak, ½ limonun suyu, 1/3 çay kaşığı öğütülmüş zencefil, ½ çay kaşığı kimyon, ½ çay kaşığı kırmızı biber, ½ yemek kaşığı un, 150 ml. su, ½ yemek kaşığı doğranmış taze nane veya maydanoz, tuz.
Yapılışı: Sızma zeytinyağını tencereye döküp tavukları yerleştirin. Soğan, sarımsak, zencefil, kimyon, kırmızı biber ve tuzu ilave edip tencerenin kapağını kapatarak 15 dakika kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirin. Unu sulandırarak tencereye dökün. Suyun kalanını da ilave ederek kaynamaya bırakın. Kapağı kapalı olarak ve arada karıştırarak 20 dakika hafif ateşte pişirin. Daha sonra zeytin, nane veya maydanoz ve limon suyunu karıştırarak yemeğin üzerine ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak 15 dakika daha pişirin. Afiyet olsun!

2 yorum:

  1. çok farklı bir tarif denenmeli...ellerine sağlık arkadaşım...

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Birsen,
    Bir hayli geç cevap verdiğim için özür dilerim ama meraklı miniğimle kendime vakit ayırmam her zaman kolay olmuyor. Bence de denenmesi gereken bir tarif, özellikle yeşil zeytinle. Senin de diline sağlık arkadaşım...
    Sevgiler,
    ç.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails