Malzemeler: 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı, ½ kg. kemiklerinden ayrılmış, parçalara bölünmüş tavuk, 1 saat soğuk suda bekletilmiş 100 gr. yeşil zeytin, 1 küçük piyazlık doğranmış soğan, 1 diş dövülmüş sarımsak, ½ limonun suyu, 1/3 çay kaşığı öğütülmüş zencefil, ½ çay kaşığı kimyon, ½ çay kaşığı kırmızı biber, ½ yemek kaşığı un, 150 ml. su, ½ yemek kaşığı doğranmış taze nane veya maydanoz, tuz.
Yapılışı: Sızma zeytinyağını tencereye döküp tavukları yerleştirin. Soğan, sarımsak, zencefil, kimyon, kırmızı biber ve tuzu ilave edip tencerenin kapağını kapatarak 15 dakika kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirin. Unu sulandırarak tencereye dökün. Suyun kalanını da ilave ederek kaynamaya bırakın. Kapağı kapalı olarak ve arada karıştırarak 20 dakika hafif ateşte pişirin. Daha sonra zeytin, nane veya maydanoz ve limon suyunu karıştırarak yemeğin üzerine ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak 15 dakika daha pişirin. Afiyet olsun!
çok farklı bir tarif denenmeli...ellerine sağlık arkadaşım...
YanıtlaSilSevgili Birsen,
YanıtlaSilBir hayli geç cevap verdiğim için özür dilerim ama meraklı miniğimle kendime vakit ayırmam her zaman kolay olmuyor. Bence de denenmesi gereken bir tarif, özellikle yeşil zeytinle. Senin de diline sağlık arkadaşım...
Sevgiler,
ç.