7 Ekim 2009 Çarşamba

Çiğdem’in Patatesli Peynirli Kurabiyesi

Evimizin gurmesi minik meleğim, dün sabah her zamankinden biraz daha geç kalktı, saat 10.30 civarı. Hastalıktan sonraki toparlanma evresi diye ben de hiç ellemiyorum, sabahları bayağı güzel uyuyor. Kalktı ki yumurtası haşlanmış, kalıbında şekil almayı bekliyor. Hemen suyunu içti. Masanın üstünde keke katılmak üzere bekleyen muzlar gözüne takıldı. Eline bir muzu verdim istemedi yarısını verdim, kafasını evet anlamında sallayıp gülümsedi ve muzunu afiyetle yedi. Ardından yarım bardak süt. Son iki üç gündür hazırladığım muzlu süte elini bile sürmezken bu sabah önce muz yiyip sonra da sütünü içti. Kendime iş çıkarıyormuşum meğerse. Kızım ayrı ayrı yiyip içmeyi seviyormuş. Sonra da fırından yeni çıkardığım kurabiyelerin kokusunu aldı ve eliyle işaret ederek “ver ver” dedi. Yumurtasını bitirdikten sonra, dün evimize ilk kez gelen dünya tatlısı Ela ve uydusu Esra için pişirdiğim kurabiyeden 2 tane yedi. Bu tarifi sabah sabah besleyici ne yapsam, neyin içine ne katsam diye düşünürken uyduruverdim. Yaklaşık 22-23 tane küçük kurabiye çıkıyor. Yapılışı çok kolay, malzemeler basit, bebişler için gayet besleyici, tadı çok güzel ve yumuşacık. Afiyet olsun!
Malzemeler: 2 orta boy haşlanmış patates, 100 gr. eritilip ılıtılmış tereyağ, 100 gr. yumuşak beyaz peynir, 1 yumurta (sarısı üzerine sürülecek, akı hamura ilave edilecek), 2 tepeleme dolu su bardağı tam buğday unu, 1 paket kabartma tozu
Yapılışı: Patatesleri haşlayıp ezin. Beyaz peyniri ezin. Diğer malzemeleri de koyup yumuşak bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun. Çocuğunuzun eline uygun büyüklükte parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve yağlanmış veya yağlı kağıt konulmuş fırın tepsisine uygun aralıklarla yerleştirin. Üzerlerine yumurta sürün. Ben pek tercih etmiyorum ama arzuya göre susam veya çörek otu da serpebilirsiniz. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.
Not: Muzlu tarifi de yarın yazacağım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails