Malzemeler: 1 paket (250 gr.) kepekli makarna, 7-8 yemek kaşığı tuzsuz lor peyniri, 2 dolu yemek kaşığı çekilmiş ceviz, 2 avuç incecik doğranmış taze nane ve maydanoz, 8-10 tane küçük doğranmış kuru domates, 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı.Yapılışı: Makarnaları kaynayan suya atarken kuru domatesleri de bir tasın içinde sıcak suya koyun. Domatesler yumuşarken diğer tüm malzemeleri karıştırın. Makarna piştiğinde kuru domatesleri de sudan çıkarıp küçük küçük doğrayın. Makarnanın üzerine peynirli karışımı, üstüne de artık ıslanmış olan:) ‘kuru’ domatesleri koyun. Halis muhlis Ayvalık zeytinyağını da üzerinde şööyle bir gezdirin. Afiyet olsun!
Notlar: 1. Makarnanın piştiği suyu sakın dökmeyin. Kavanozda saklayıp ertesi gün çorba yaparken kullanabilir veya yemeğinize koyabilirsiniz.
2. Eğer peynirli karışım fazla gelirse bir cam kavanoza koyup buzdolabında bir kaç gün saklayabilir, tuzlu kek veya çörek içine koyabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder