Sayfalar

14 Haziran 2009 Pazar

Susamlı Peynirli Kek

Bir önceki yazının konusu olan çilekli ve çikolatalı rokokonun yanında misafirlerime sunduğum ikramlardan bir diğeri de kağıt üzerinde değişikmiş gibi duran, yapımı kolay, görüntüsü güzel ama yedikten sonra fazla sade bulduğum bu tuzlu kekti. Misafirlerim yabancı olmadığı için onların da görüşlerini aldım, aynı şeyi söylediler. Ertesi gün Beypazarı’na giderken bebişlerimiz Selin’le Mira yolda yerler diye bir kaç dilim aldım yanıma. Kahvaltı ederken fikrini almak üzere Banu’ya da tattırdım. O da aynı şeyi söyledi, ‘sanki bir şey eksik gibi, fazla sade’. Bize çok sade gelen bu keki bebişlerimizin çok beğendiğini de belirteyim. Bence bir yaşın üstündeki bebişlere /çocuklara gayet uygun, besleyici bir kek olduğunu da söylebilirim.
Tarif Hürriyet Gazetesi’nin yurtdışı baskısıyla birlikte verilen ‘Sahrap Soysal ile Süper Ziyafet’ ekinden. Yurtdışında yaşadığımız yıllarda mutfağa meraklı olduğumu gören canlarım, kayınvalidem ve kayınpederim, her salı günü gazeteyle birlikte verilen bu ekleri benim için biriktirmişlerdi. Ben de Türkiye’ye dönerken hepsini aldım getirdim tabii. Sonradan bu eklerdeki tariflerin büyük çoğunluğunun aynı gazetenin Türkiye baskısındaki yemek köşesinde yayınlandığını fark ettim. Hatta bazen tek bir tarifin bir kaç ay arayla ama farklı isimlerle, noktasına virgülüne kadar aynı şekilde yayınlandığını da gördüm. Ne demeli bilemiyorum.
Tarife dönecek olursak, adam başı birer dilimden 8-10 kişilik. Bir ara bu tarifi ya daha karakterli bir peynirle ya da kuru kekik, fesleğen gibi otlarla yapmayı düşünüyorum.
Malzemeler: 4 yumurta, ½ su bardağı sıvıyağ, ½ su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (tost kaşarı veya taze kaşar), 1 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı susam, 1 paket kabartma tozu, 2 su bardağı un
Yapılışı: Oda sıcaklığındaki yumurtaları ve ve sıvıyağı mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika çırpın. Süt ve rende kaşarı da ekleyip çırpmaya devam edin. Kabartma tozuyla karıştırılmış unu sütlü karışıma ilav edin ve karıştırın. En son susamı da ekleyin. Akıcı kek hamurunu, yağlanmış orta büyüklükte kek kalıbına dökün. Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails