Sayfalar

23 Mayıs 2020 Cumartesi

Granola Tarifim

Bugünkü tarifimiz yaz sıcaklarında kahvaltı etmemi mümkün kılan bir tarif. Gerçek bir kurtarıcı. Sabah kalkıp bir kase sopsoğuk yoğurdun içine 2-3 yemek kaşığı koyup, karıştırıp hemen yenmesiyle ve hem tadıyla hem de soğukluğunun yarattığı uyandırıcı etkiyle güne başlamayı kolaylaştıran bir tarif. İnternette aradığınızda neredeyse sonsuz çeşitlilikte granola tarifi bulmanız mümkün. İşte bu da benimki 😊



Kuru malzemeler: 2,5 s.b. yulaf ezmesi, 1 s.b. fındık, ½ s.b. ayçekirdeği içi, ¼ s.b. keten tohumu, 2 y.k. susam, 1 ç.k. toz tarçın, ½ ç.k. toz zencefil, 1 ç.k. tuz
Islak malzemeler: 1 y.k. hindistan cevizi yağı, 1 yk. zeytinyağı, ½ s.b. pekmez
Yapılışı: Fırınınızı 150 dereceye ayarlayın. Fındıkları irice çekin. Kuru malzemeleri derin bir kapta karıştırın. Küçük bir tencereye hindistan cevizi yağını koyarak yağ eriyene kadar karıştırın. Yağ eriyince zeytinyağı ve pekmezi koyup 1-2 kez karıştırıp altını kapatın. Kuru malzemeleri karıştırdığınız kaba ekleyin ve tahta bir spatulayla iyice karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine eşit biçimde yayın. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 10 dakikada bir spatulayla karıştırarak toplam 30 dakika –ki 15. dakikadan sonra yavaş yavaş esmerleşmeye başladığını göreceksiniz, pişirin. Çok çabuk kavrulabileceğinden fırının yanından ayrılmayın ve sıklıkla kontrol edin.
Granolanız fırından çıktığında yumuşak olacaktır. Soğuduğunda sertleşecek ve kıtırlaşacaktır. Soğuduğunda içine gün kurusu kayısı veya kuru dut, veya kuru üzüm, veya yaban mersini ya da hepsinden arzu ettiğiniz kadar koyup ağzını sıkıca kapatacağınız kavanozlarda en az 2 hafta saklayabilirsiniz.
Ben içine hiç bir kuru meyve koymadan saklamayı tercih ediyorum. Böylelikle canım istediğinde –ki genellikle öyle istiyor😊, süt veya yoğurtla sade sade yiyebiliyor ya da o an canım ne çekiyorsa onu koyabiliyorum. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails