Bu
tarif biraz eskilerden kalma (fotoğraf da pek iyi değil) ama ev halkı sevdiği
için ben yiyemesem bile kışın hala arada bir yapıyorum. Henüz glutensiz
versiyonunu denemedim. Balın ısıtılması/pişirilmesi konusunda detaylı bilgiye şuradan ulaşabilirsiniz. Bu bilgiler ışığında senede 3-4 kere ballı kek, çörek yemenin kansere yol açmayacağını da belirtmiş olayım.
Malzemeler:
2 yumurta, ½ su bardağı bal, 1 adet rendelenmiş irice armut, 1 adet rendelenmiş
küçük elma, ½ çay kaşığı tarçın, ½ su bardağı ince çekilmiş ceviz, 1 çay kaşığı
karbonat, 1+1/2 su bardağı tam buğday unu
Yapılışı:
Yumurtaları 1-2 dakika yüksek devirde çırpın. Balı ilave edin ve 2 dakika daha
çırpmaya devam edin. Rendelenmiş armutu,
elmayı, cevizi, tarçını ekleyin ve tahta bir spatula yardımıyla karıştırın. Son
olarak önceden karbonatla karıştırdığınız elenmiş tam buğday ununu da ekleyin. Karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün ve
önceden 160 derecede ısıttığınız fırında pişirin. İlk 25 dakika 160 derecede,
son 5-10 dakikada da 175 derecede (
toplam 30-35 dakika) pişirin. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder