11 Aralık 2010 Cumartesi

Soğan Çorbası

Aslen Fransız mutfağına aittir ve ben bayılırım bu çorbaya. Turizm sektöründe çalışmaya başladığım ilk yıl Paris’e gitmiştim ve bu çorbayı ilk defa Sacré Coeur’ün yakınlarında küçücük bir restoda içmiştim. Açık söyleyeyim bir daha da öylesini içmedim, Paris’e sonraki gidişlerimde bile. Belki de ilk kez orijinalini içtiğim için tadı damağımda kaldı. Bu tarif biraz Türk versiyonu gibi gelir bana ve elbette bu hali de çok lezzetlidir çorbanın. Tarif büyük çorba kaseleriyle 4 kişilik.
Malzemeler: ½ kg. kuru soğan, 4 su bardağı et suyu veya su, ¾ çay bardağı ayçiçek yağı, 2 silme yemek kaşığı un, tuz, karabiber, nane.
Yapılışı: Soğanları sıvıyağda ve kısık ateşte sıklıkla karıştırarak sarartın. Unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Et suyu veya suyu azar azar ekleyip karıştırın. Baharatları ağız tadınıza uygun miktarlarda ekleyip 20-25 dakika kadar kaynatın. Üzerine kıtır ekmek koyarak veya taze kaşar rendeleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails