Sayfalar

7 Aralık 2010 Salı

Zeytinyağlı Pazı

Çorba yapmak amacıyla topu topu yarım kilo pazı almıştım ama evde iki çeşit çorba olup hiç zeytinyağlı yemek olmadığını hatırlayınca fikir değiştirdim. Doğal olarak az oldu,  fotoğrafta gördüğünüz kadar. Biz ailecek ıspanağın ağızda bıraktığı o metal tadından hiç hoşlanmadığımız için ıspanak yerine pazı yiyoruz. Ben genelde 1 kg. pazıya 1 çay bardağı pirinç koyarım. Meleğim pirinçli her şeyi çok sevdiğinden pirinç miktarını bu sefer biraz fazla tuttum.
Malzemeler: ½ kg. pazı, 1 çay bardağından yarım parmak eksik pirinç, 1 orta boy kuru soğan, zeytinyağı, 1 silme çay kaşığı toz şeker, 1 silme çay kaşığı tuz.
Yapılışı: Tencereye zeytinyağını koyun. İnce doğradığınız soğanları zeytinyağında sarartın. Önce pazıların saplarını ince ince doğrayıp soğana ekleyin. Saplar biraz yumuşayınca doğranmış pazı yapraklarını ekleyin. 1 silme çay kaşığı toz şeker ve tuzu ilave edin. Yıkanmış pirinçleri pazıların üstüne yayın ve üstünü örtecek kadar su ekleyip kaynayıncaya kadar yüksek ateşte kaynar kaynamaz da kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails