Sayfalar

24 Temmuz 2009 Cuma

Çiğdem’in Portakallı Sürprizli Keki

Diğer blogumda da yazdığım gibi arayı hızla kapacağıma söz vererek, Nisan ayından beri yayınlanmayı bekleyen bir tarifle, halen tatilimizi geçirmekte olduğumuz Ayvalık’tan herkese ‘Merhaba’ diyorum.
Efendim, taa Nisan ayında bir pazar günü Meleğimin ortalığa saçılmış kitaplarını toplarken bir yandan da çayın yanına ne yapsam diye düşünüyordum. En kolay yapılan şey olduğundan aklım hep kek tariflerine gidiyordu tabii ama yok elmalısı, yok muzlusu, yok kakaolusu derken neredeyse hepsini yapmış ve değişik bir tarif aramaktan yorulmuştum. Tam o sırada topladığım kitaplardan birinin açık duran sayfasında portakal resmini gördüm, buzdolabındaki sıkma portakalları da hatırlayınca aşağıdaki tarifi uydurdum ve içine bir de bitter sürpriz kondurdum.
Malzemeler: 3 yumurta, 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker, 1 portakalın kabuğunun rendesi, 2 portakalın suyu (yaklaşık 1 su bardağı kadar olmalı), ½ çay bardağı sıvıyağ, 1 paket kabartma tozu, 2+ ½ su bardağı un, 100 gr. bitter çikolata
Yapılışı: Portakalın kabuğunu rendeleyin ve sularını sıkın. Bir kapta önce yumurtaları, 1-2 dakika sonra şekeri ekleyerek yaklaşık 3-4 dakika daha çırpın. Portakal suyunu, rendesini ve sıvı yağı ilave edin. Kabartma tozuyla karıştırılmış ve elenmiş unu azar azar ekleyin. Karışımın yarısını yağladığınız kek kalıbına boşaltın. Kalıptaki karışımın üzerine küçük küçük kesilmiş bitter çikolata parçalarını serpin. Kalan karışımı çikolataların üzerini kapatacak şekilde kalıba dökün. Önceden 175 derecede ısıtılmış fırınınızın fanlı programında 35-40 dk. kadar pişirin. Afiyet olsun!

1 yorum:

  1. bugun ben de ze ile kek yaptım,bizimki bol kru meyveli ve araya karişmiş dolmalık fıstıklı oldu:))

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails