3 Şubat 2009 Salı

Domates Soslu Biftek ve Fesleğenli Patates

Dün etin lezzetini artırmaya yönelik önerileri yazınca bugün de bir et yemeği tarifi vermek farz oldu.

Domates Soslu Biftek 4-6 kişilik
Malzemeler: 6 parça hafif kalınca biftek, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, piyazlık doğranmış 1 orta boy kuru soğan, kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış 2 orta boy domates, 3 adet çarliston biber, 2 adet kırmızı biber, 2-3 adet defne yaprağı, 1 tatlı kaşığı sirke, kekik, tuz, karabiber, 2 kahve fincanı su
Yapılışı: Zeytinyağını tencereye koyun. Tencerenin dibine defne yapraklarını yayın. Üzerine biftekleri, bifteklerin üzerine sırasıyla soğanı, domatesi, doğranmış biberleri, kekiği, karabiberi ve sirkeyi koyun. 2 kahve fincanı suyu da ekleyin ve harlı ateşte pişmeye bırakın. Yemek kaynar kaynamaz ateşi çok kısığa getirin ve yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Ateşi söndürmeden hemen önce tuzunu ilave edin.

Not: Bu yemeği düdüklü tencereniz varsa 15-20 dakikada pişirebilirsiniz.

Fesleğenli Patates 4 kişilik
Malzemeler: 4 büyük patates, 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı, 1 yemek kaşığı fesleğen, 1 silme tatlı kaşığı tuz
Yapılışı: Patatesleri soyun ve biraz kalıncana halkalar şeklinde doğrayın. Tepsiyi yağlayın ve patateslerin her yanını bu yağa bulayın. Patateslerin üzerine önce tuzu ardından fesleğeni serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Not: Patates bu haliyle bilhassa et yemeklerinin ve balığın yanına çok yakışıyor.

2 yorum:

  1. eline sağlık süper anne.. ne nefis şeyler..
    eline sağlık...
    sevgiler
    gorki

    YanıtlaSil
  2. Gorkicim,
    İnşallah yakın zamanda hep beraber yeriz bu yemeklerden.
    Sevgiler,
    ç.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails