Sayfalar

7 Şubat 2010 Pazar

Ayva Marmelatı

Blogumu takip edenler bilirler, ben şekerden haz etmem hatta fazla şekerden korkarım. Bu yüzden verdiğim tariflerdeki şeker miktarları konusunda hep uyarıda bulunurum. Bu sefer de aynı şeyi yapacağım. Tarifteki şeker miktarı sizi yanıltmasın, yanlış değil. Nihayet söz verdiğim bir tarifi daha yazdım, pek rahatladım.
Malzemeler: 2,5 kg. ayva, 1 kg. toz şeker, 1 çubuk tarçın, 7-8 tane karanfil, 1 limonun suyu
Yapılışı: Ayvaları elde veya makinede rendenin en ince tarafıyla rendeleyin. Ayva rendesini genişçene bir tencereye koyun, üzerine de şekeri serpiştirin. 6-8 saat gibi bir süre bekletin. Tencereye tarçın ve karanfilleri koyun. Önce kaynayana kadar yüksek ateşte tutun. Kaynar kaynamaz ateşi kısın ve çok kısık ateşte ağır ağır ayvalar yumuşayıncaya ve karamelimsi bir yoğunluğa erişinceye kadar arada sırada şöyle bir çevirerek pişirin. Altını kapattığınızda 1 limonun suyunu ekleyip iyice karıştırın. Marmelatı temiz ve kapağı yeni kavanoz(lar)a koyup ılınmaya bırakın. Afiyet olsun!

1 yorum:

  1. Bu güzel bloğu geç bulduğum için üzgünüm, tarifleri denemeye başlıycam, çünkü insanlar genelde yapmadıkları tarifleri yazıyolar maalesef sonuç da hüsran oluyor..

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails