4 Haziran 2009 Perşembe

Patatesli Pirinçli Ispanak Yemeği

Son günlerde Montessori e-grubundan bir kaç arkadaş bebeklerine sebze yedirebilmek için değişik tarifler arıyordu. Onlara tarifler için blogumu adres göstereyim diye düşünürken uzun zamandır bebekler için yemek tarifi yazmadığımı ve blogun bu başlığının biraz zayıf kaldığını fark ettim. Sabah ilk işim fotoğrafı olup ta tarifini bilgisayara aktarmadığım, kendi uydurduğum ama herkesin aklına gelip te muhtemelen tarif diye bir kenara kaydetmediği bu yemeği yazmak –ki pişireli yaklaşık iki ay oldu, ikinci işim de bir sonraki yazının konusu olan tamamen kendime ait yine ıspanaklı bir yemek yapmaktı. Bebeğim bu yemeği çok sevmişti ve ayıla bayıla yedi. Zaten sebzelerle arası çok iyidir. Yemeğe konulacak suyun yarıya yakını bir gece önce haşladığım tavuğun suyuydu ve bence yemeğe lezzet kattı. Tarif benim kızımın yeme kapasitesine göre 2 porsiyonluk.
Malzemeler: 2 yemek kaşığı zeytinyağı, ½ incecik doğranmış küçük soğan, 200 gr. ince doğranmış dondurulmuş veya taze ıspanak, 1 orta boy rendelenmiş patates, 2 yemek kaşığı pirinç, 1+ ¼ su bardağı su (et veya tavuk suyu ilave edebilirsiniz), 1 çimdik tuz, 1 çimdik kimyon
Yapılışı: Soğanı zeytinyağında biraz sarartın, rendelenmiş patatesleri ekleyip sarartmaya devam edin. Ispanağı koyup şöyle bir çevirin. Pirinci ve suyunu ilave edin. Pirinçler pişene kadar (yaklaşık 15-20 dakika) orta ateşte pişirin.
Tüm bebişlere afiyet olsun, yarasın, büyütsün!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails