31 Mayıs 2009 Pazar

Muzlu Pekmezli Bebek Bisküvisi

Cuma akşamı dünkü ODTÜ açık hava bebekler buluşması için internetten bulabildiğim bütün bebek bisküvisi tariflerini inceledikten sonra “bebeğim ne yesin” sayfasında gördüğüm tarifi kendime göre değiştirip 2 ölçü olacak şekilde yaptım. Fotoğrafta gördüğünüz kurabiye kalıplarıyla 40 tane oldu. Gece gece denediğimde yumuşacıktı ve kurabiye, kek gibi tariflerde fazla tatlıyı sevmeyen damağıma göre tadı çok yerindeydi. Bebişler de pek beğendiler hatta bazıları yürürken ya da oynarken bile ellerinden bırakmadılar. Günün sonunda kurabiyeler bitmişti.
Bazı pekmezler daha yoğun bazıları daha akıcı oluyorlar. Benimkisi sevgili Neslihan’ın alıp getirdiği AOÇ’nin üzüm pekmeziydi ve biraz akıcıydı. Bu yüzden unu koyarken kaşık kaşık koymanızı tavsiye ederim. Orijinal tarifteki uyarıları yinelemekte fayda var: Hamuru çok ince açmayın ve bisküvileri çok pişirmeyin. Pişip soğuduklarında çok sert olurlar.
Malzemeler: 26 tepeleme yemek kaşığı tam buğday unu, 2 adet oda sıcaklığında yumurta, 2 adet orta boy muz, 125 gr. oda sıcaklığında tereyağı, 1+ 1 çay bardağından 2 parmak eksik üzüm pekmezi.
Yapılışı: Bütün malzemeyi karıştırıp iyice yoğurun. Kolaylık olması için muzu önceden çatalla ezin. Hamur pürüzsüz olmalı. Unlanmış bir merdaneyle (merdaneniz yoksa cam şişe kullanabilirsiniz) hamuru bir parmak kalınlığında açın ve ister şekilli kalıplarla ister çay bardağıyla yuvarlak kurabiyeler kesip yağlanmış veya yağlı kağıtla kaplanmış tepsiye yerleştirin. Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Afiyet olsun!

2 yorum:

  1. Walla çok güzeldi.. ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. bizim kız pek tatlı yemez ama deneyeceğim gene de.gecen gun fazla muz vardı evde kendi kendime düşünmüştüm,pastanın kekin içine konur mu diye.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails