22 Nisan 2009 Çarşamba

Profiterol

Eveeet! Nihayet sıra profiterol tarifine gelebildi. Benim için bilhassa bu dönem yapılamayacak tariflerin başında geliyor. İşin insanın içini bayan kısmı, küçük topları kesip kremayla doldurmak. Eğer uzun uzun düşünmeniz gereken bir durum varsa ideal bir zaman. Otomatiğe bağlamış biçimde topların içine krema doldur, bu arada düşün düşün, dur. Bu yüzden canım ablacığımın büyük bir sabırla yaptığı profiterol bana gerçek bir sürpriz oldu İstanbul’a vardığımda. Tarife biraz pratiklik katmak adına çikolata sosu için Dr.Oetker çikolata sosunu da kullanabileceğinizi belirteyim hemen. 2 paket yeterli oluyor. Tarif 8-10 kişilik
Hamur toplar için malzemeler: 300 ml. su, 100 gr. tereyağ, 1 silme su bardağı (140 gr.) un, bir tutam tuz, 4 yumurta.
Yapılışı: Suyla tereyağını kaynatın. Unu ve bir tutam tuzu kaynayan karışıma dökün, karıştırın. Ateşten alın, sonra tekrar 1 dakika ateşte pişirin. Hamuru rondonun içerisine koyun. Yumurtaları birer birer hamura yedirin. Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparın ve yağlanmış tepsiye yerleştirin. 200 derecede 20 dakika pişirin. İlk 20 dakika fırını açmayın. Daha sonra ısıyı 150 dereceye düşürün ve 25 dakika daha pişirin. Fırını kapattıktan sonra tepsiyi biraz daha fırında bekletin. İster ortalarından keserek isterseniz krema sıkma tüpü ile beyaz kremayı soğuyan topların içine doldurun. Son olarak soğumuş olan çikolata sosunu içlerine beyaz krema doldurulmuş topların üzerine gezdirin.
Krema için malzemeler: 2 silme yemek kaşığı un, 150 gr. toz şeker, 2 silme yemek kaşığı nişasta, bir tutam tuz ve şeker, 2 su bardağından biraz fazla süt, 1 yumurta.
Yapılışı: Bütün malzemeleri tencereye koyun, sürekli karıştırarak pişirin.
Sos için malzemeler : 1 çay bardağı krema, 160 gr. bitter çikolata. Yapılışı: Kremayı tencereye koyun. Bitter çikolatayı ekleyin ve karıştırarak eritin.
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails