10 Nisan 2009 Cuma

Havuçlu Cevizli Kek

Biliyorum, yine arayı uzattım. Üstelik bu sefer, İstanbul’dayım ve yemek bloguma annemin mutfağından nefis tarifler yazacağım diye ne hayaller kurdum. Ama olmadı, çünkü Meleğimin yaklaşık 2 aydır zaman zaman coşan diş sancıları son günlerde dayanılmaz bir hal aldı. Sürekli ilgi bekleyen, kucaktan inmek istemeyen bir adet ‘post it’ bebeğe dönüştü. Bu süre zarfında kızımın anneannesi ve Gülannesinin pişirdiklerinden sadece profiterolün fotoğrafını çekebildim. Bir de gece 23.00’den sonra yapabildiğim havuçlu cevizli kekin. Ankara’ya dönerken ablamdan profiterolün tarifini almayı unuttuğumdan bugün sadece kekin tarifini verebiliyorum. Profiterol tarifi bir sonraki yazıya artık...
Elbette bu kek tarifinin de orasını burasını değiştirdim. Tarifin orijinalinde (yine geçmiş dönemlerde bir tanıdıktan alınmış) şeker 1, 5 su bardağı idi. Şeker düşmanı olduğumdan, 1 su bardağı koydum. Sıvı yağ miktarını yarı yarıya azalttım. Rendelenmiş havuç ve ceviz miktarını artırdım. İçindeki havuçlar pişip yumuşasın diye fırının derecesini düşürüp daha uzun sürede pişirdim. Gördüğünüz üzere Meleğim de bu keki çok sevdi ama cevizin alerji yapabilme ihtimalini düşünerek sadece 2 lokma koparmasına izin verebildim.
Malzemeler: 3 yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 çay bardağı sıvı yağ, 2,5 su bardağı rendelenmiş havuç, 1 paket kabartma tozu, ¾ su bardağı dövülmüş ceviz, 1 büyük portakalın ve 1 limonun kabuklarının rendesi, 1+ ¾ su bardağı un.
Yapılışı: Yumurtayı 2-3 dakika çırpın ve şekeri ekleyin. 3-4 dakika daha çırpın. Ardından sıvı yağı, havuç rendesini, cevizi, portakal ve limon kabuğu rendesini ekleyin. Son olarak kabartma tozuyla karıştırılmış elenmiş unu azar azar yedirin ve karışımı yavaşça karıştırın, koyu bir boza kıvamında olmalı. karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün ve ilk 15 dakika 160 derecede sonra yaklaşık 30-35 dakika 170 derecede pişirin. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails