Geçen akşam, “bu akşam yeşil salata dışında bir şey yiyeyim artık, sıkıldım ya hu!” diyerek girdim mutfağa. Dolapta ne var diye bakınıp aşağıdakileri buldum. Sanki kabak mücveri gibi ama değil. İsim de bulamadım. Bir şey işte!J Ben beğendim. Siz de denerseniz, beğenip beğenmediğinizi yazar mısınız lütfen?
Malzemeler: 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 büyük kabak, 1 orta boy patates, 1 yumurta, 1 yemek kaşığı glütensiz un, 2 dolu yemek kaşığı tuzsuz lor peyniri, 1 su bardağı bezelye, 4-5 tane orta kalınlıkta doğranmış mantar, 3-4 dal incecik doğranmış dereotu, tuz, karabiber, kimyon.
Yapılışı:
Benimki ovaldi ama siz 17 x 29 cm ölçüsündeki borcama da yapabilirsiniz. Borcamı
zeytinyağı ile kenarları da dahil yağlayın. Kabak ve patatesi rendeleyip bir
mutfak beziyle sıkın ve tüm suyunu çıkarın. Derince bir tasa yukarıdaki sırayla
bütün malzemeleri koyup spatulayla güzelce karıştırın. Yağlanmış borcama yayın
ve önceden 160 derecede ısıtılmış fırının orta rafında 30 dakika kadar pişirin.
Sonra bir üst rafa koyup fırını 180 dereceye getirin. Üstü kızarınca fırından
alıp, üzerini bir kurulama beziyle kapatarak soğumaya bırakın. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder