Sayfalar

2 Haziran 2011 Perşembe

Selin'in Elinden Kakaolu Cevizli Kurabiye

Geçen ay bir pazar günü ilk defa Selin’le birlikte tarifi bana ait olan kakaolu cevizli kurabiye yaptık. Daha önce bir çok kereler birlikte kek, çorba, salata, balık yemeği filan yapmıştık ama kurabiyeye bir türlü sıra gelememişti. Kurabiyeler, meleğimin eli değdi diye söylemiyorum, yumuşacık oldu. Normalde bisküvi gibi hafif sert olması gerekiyordu.
Kalıp olarak önce rakamları kullandık. Tepsiye önce 0’dan 5’e kadar 6 sütun olacak şekilde birer tane kurabiye koyduk. Sonra her bir sütunun altına o kadar kalp ya da yıldız şekilli kurabiye koyduk. Sonra 6’dan 9’a kadar kalıplardan birer tane daha kurabiye yaptık. Bir çeşit  Montessori matematik aktivitesi  de yapmış olduk böylelikle. Pişince de fotoğrafını çekmek için en uzun servis tabağımıza sığıştırmaya çalıştık. Belki siz de, mesela hafta sonu, bu kurabiyelerden yapar, kulaklarımızı çınlatırsınız. İyi Eğlenceler! Afiyet olsun!
Malzemeler: 1 su bardağından 2 parmak eksik zeytinyağı, 1 yumurta, 1 su bardağı susuz yoğurt, 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker, 1 silme çay kaşığı karbonat, ½ su bardağı çok çok ince çekilmiş ceviz, 3,5 su bardağı tam buğday unu, ¾ çay bardağı kakao.
Yapılışı: Tüm malzemeleri karıştırarak kulak memesinden biraz sert bir hamur yapın. Kalıplarla şekil vererek yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine uygun aralıklarla yerleştirin. Önceden 180-200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails