Sayfalar

9 Haziran 2010 Çarşamba

Cevizli Ekmek

Bugün nihayet uzun zamandır istediğim bir şeyi yapıp ekmek tarifi vereceğim. Bu tarifi Brüksel Fnac’ta, Avrupalı şefler arasında ekmek yapımıyla ünlü genç şeflerden Gontran Cherrier’in, Hachette Pratique – Petits Pratiques Serisi’nden çıkan "25 Recettes de Pain" kitabını incelerken önce hafızama sonra Fnac’ın kafesinde kahve içerken defterime not ettim:) Böyle not ettiğim iki tarif daha var ve yaptıkça onları da bloga yazacağım. Bu tarif bildiğimiz Cevizli Ekmek. Ben tabii yine duramadım ve orijinal tarifte tamamen beyaz un kullanılmış olmasına rağmen yarısını tam buğday unundan koydum. Orijinal tarifte kahve kaşığı diye geçen ölçü, bizim çay kaşığımızla tatlı kaşığı arası. Silme tatlı kaşığı da denebilir. Bir de tam buğday unu kullandığım için mayayı silme değil normal tatlı kaşığı kadar koydum. Makineden çıkan ekmeklerin neredeyse yarısı kadar oldu. Sanırım tam buğday unu yüzünden ama sonuç çok başarılıydı. Ekmeğin yarısı sofraya gelmeden Meleğim tarafından bitirildi. Resimde gördüğünüz kadar bir miktarı fotoğraf için ancak kaçırabildim. Afiyet olsun!
Malzemeler: 240 ml. su, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 kahve kaşığı tuz, 60 gr. iri çekilmiş ceviz, 350 gr. un, 2 kahve kaşığı maya.
Yapılışı: Ekmek makinesine önce sıvı malzemeleri, sonra tuzu, en son olarak unu ve toz mayayı koyun. Makinenin normal tuşuna basın. 15. dakikada cevizi ekleyin.

1 yorum:

  1. Çiğdemciğim ekmek makinen hangi marka? Kullandığına göre memunsun. Pratik mi? Kullanımı kolay mı? Ben de almayı çok istiyorum ama ya beceremezsem diye korkuyorum.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails