2 Nisan 2010 Cuma

Portakal Soslu Tavuk

Bugünkü yemek tarifimizin sosu kış boyunca neredeyse her çeşit tavuk etine kondu tarafımdan. Misal dün akşam, torbada pişirdiğim tavuk butlarında da bu sosu kullandım ve yemeği yerken artık portakalların suyu çekilmeden şu tarifi sabah bloga bir yazıversem dedim. Neredeyse akşam oluyor ancak vakit bulabildim, Selin uyurken. Ben yanına tel şehriyeli pilav ve üzümlü cevizli yeşil salata yapmıştım(bkz. fotoğraf), tavsiye ederim. Tarif bizim için 2,5 kişilik.
Malzemeler: 4 tane ince tavuk göğsü, 1/3 su bardağı portakal suyu, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, ½ yemek kaşığı sarımsaklı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı kekik, tuz, karabiber.
Yapılışı: Uygun boyutta bir borcama üzerine bir kaç çentik attığınız tavukları yerleştirin. Bir bardakta karıştırdığınız portakal suyu, zeytinyağı, kekik ve baharat karışımını üzerine dökün. Borcamın üstünü şeffaf folyoyla kapatıp yaklaşık 1 saat kadar buzdolabında bekletin (marine edin). Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails