Sayfalar

25 Ağustos 2009 Salı

Sebzeli Cevizli Kek

İşte geçen Cumartesi günkü tatil sonrası buluşmamız için hemen o sabah uyduruverdiğim kekin tarifi. Hemen hemen bütün tuzlu kek tariflerinin beyaz peynir ve dereotu/maydanozdan oluştuğunu görünce ve değişik bir şey yapmak isteyince ortaya bu tarif çıkıverdi. Bebekler/çocuklar için çok besleyici. Eğer çocuğunuz yoğurt yemeyi seviyorsa yanına çok yakışır ve eğer bebeğiniz 1 yaşın altındaysa ceviz konusunda dikkatli olmanızı öneririm. Ceviz yerine fındık ta koyabilirsiniz.
Malzemeler: 3 yumurta, 1 s.b. susuz yoğurt, ½ s.b. zeytinyağı, 1 büyük ince rendelenmiş patates, 2 orta boy ince rendelenmiş havuç, 1 küçük demet incecik doğranmış maydanoz, 3-4 küçük ve incecik doğranmış taze soğan,1 s.b. rendelenmiş taze kaşar, 1 s.b. ince çekilmiş ceviz, 2 s.b.‘dan 2 parmak eksik tam buğday unu, 1 paket kabartma tozu, 1 ç.k. tuz
Yapılışı: Yumurtaları 2-3 dakika orta hızda çırpın. Yoğurt ve zeytinyağını ekleyip çırpmaya devam edin. Patates ve havuç rendelerini, taze soğanları, maydanozu, kaşar peynirini ve ceviz içini de koyup bir spatula yardımıyla güzelce karıştırın. Son olarak tuz ve kabartma tozuyla karıştırılmış ve elenmiş tam buğday ununu da ekleyin. Normal keklerden çok az daha cıvık olan karışımı yağlanmış kek kalıbına boşaltıp, önceden 150-160 derecede ısıtılmış fırında 50 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun! Bebişlerimize yarasın, büyütsün!

Annem der ki!: İçinde patates havuç gibi suyunu bırakan sebzeler bulunan tarifler, fırında uzun sürede ve düşük derecelerde pişirilmelidir.Yoksa içi yapışır ve biraz çiğ kalır.

1 yorum:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails