Sayfalar

10 Ağustos 2009 Pazartesi

Annemin Poğaçası

Bugünkü tarif annemin meşhuuur poğaçası. Annem genellikle iç malzemesi olarak peynir kullanır, bazen de içine haşlanmış yumurtanın küçük küçük doğrandığı soğanlı kavrulmuş kıyma koyar. Ben kıymalı içi kışın yemeği seviyorum, yazın biraz ağır gelebiliyor. Peynirli veya patatesli için ise mevsimi yok, ne zaman isterseniz...
Malzemeler: 2 su bardağı eritilmiş margarin, 4 yumurta (2 tanesinin sarısı ayrılıp üzerine sürülecek), 1 su bardağı yoğurt, 1 tatlı kaşığı tuz, 1,5 paket kabartma tozu, aldığı kadar un
Yapılışı: Tüm malzemeleri kenarları yüksek ve geniş bir tepsiye koyun ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan iri bir ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tezgahın üstünde elinizle açın ve içine arzu ettiğiniz iç malzemesinden koyup kapatın. Üzerlerine daha önce ayırdığınız yumurta sarılarından sürün. Önceden 175-180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun!

3 yorum:

  1. Canımcım, malzeme biraz fazla gibi,kac adet cıkıyor ortalama bir ölçüden?Bir de 2 su bardağı eritilmiş margarin ne kadar eritilmemiş margarin eder?

    YanıtlaSil
  2. Neslihancığım,
    Bizim aile biraz kalabalık ve bu poğaça çok sevilir. Sanırım bu miktarlar iki ölçü için çünkü hatırladığım kadarıyla bayağı fazla adet çıkıyor. Kesin bir şey söyleyebilmek için sorularının hepsini en kısa zamanda anneme ve tabii cevabını da sana ileteceğim:)
    Öperim,
    ç.

    YanıtlaSil
  3. Nesciğim,
    Nihayet anneme sorabildim. Evet haklısın malzeme fazla çünkü iki ölçü imiş. Malum annemlerin evi her daim kalabalık olur. Annemde her şeyi en az iki ölçü yapmaya alışmış, ben sorunca fark etti. Yaklaşık 40 tane poğaça çıkıyor bu ölçüyle. Demek ki bir ölçü yapsan yani bu ölçülerin yarısı kadar yapsan 20 tane filan çıkacak. Şimdiden afiyet olsun!
    Öperim,
    ç.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails