Sayfalar

23 Aralık 2009 Çarşamba

Tavada Portakal Soslu Somon

Aslında önce fırında portakal soslu somon tarifini yazacaktım. Fakat çektiğim fotoğrafları beğenmedim. Geçen hafta değişiklik olsun diye bir de tavada deneyeyim dedim ve gayet güzel oldu. Üstelik fotoğraf da hiç fena değildi. Norveç Somonu besin değeri çok yüksek bir balık, yağlı ve ağır olduğundan kişi başına bir dilim yeterli oluyor.
Malzemeler: 2 dilim somon, 1 portakalın suyu, bir avuç ince doğranmış maydanoz, 1 çimdik tuz
Yapılışı: Somonların üzerine küçük çentikler açarak geniş bir tabağın içinde portakal suyuna yatırın. Vaktiniz varsa 2 saat kadar bekletin. Arzuya göre portakal suyunun içine dövülmüş sarımsak da konulabilir. Tavayı biraz kızdırın ve somonları tavaya düzgünce yerleştirin. Portakal suyunu da üzerine gezdirin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirin. Tavanın altını kapatmadan bir kaç dakika önce 1 çimdik tuzu ve ince kıyılmış maydanozu somonların üzerine serpin. Eğer hiç vaktiniz yoksa somonları (çentik attıktan sonra) hemen tavaya koyup portakal suyunu üzerine de dökebilirsiniz. Afiyet olsun!

1 yorum:

  1. Canımcım somon çok dağılıyor,biraz unlayıp pişiriyorum bende yağsız tavada...Portakal sosu çok hoş görünüyor, dağılmıyor sanırım böyle. Bu haftasonu deneyeceğim mutlaka...

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails