Sayfalar

8 Mart 2009 Pazar

Dereotlu Peynirli Kek

Nihayet buraya geldiğimden beri Meleğimin yemekleri dışında –ki artık O da çoğunlukla bizim yediklerimizi yiyor- bir şey pişirebildim. Bugünün pazar ve kayınpederimin şeker hastası olması sebebiyle tuzlu kek yapmaya karar verdim. Böylelikle kendimi tutamayarak aldıkça aldığım her çeşit silikon kek kalıplarımdan birini de denerim diye düşündüm. Sonuç, fotoğrafta gördüğünüz gibi zavallı ayıcığın kafası kesik. Ben soğusun da büyük bir tabağa alayım diye beklerken, Sina Babam kekin şahane kokusuna dayanamayarak hemen gidip bir dilim yiyivermiş. E, bu durumda tadı üzerine bir şey yazmamın lüzumu kalmadı sanırım:)
Malzemeler: 1 su bardağından iki parmak az sıvı yağ (ben yarısını zeytinyağ kalanını ayçiçek yağı koydum), 1 çay bardağı yoğurt, 1,5 paket kabartma tozu, 2 su bardağı un, 250 gr. rendelenmiş/ezilmiş beyaz peynir, 4 yumurta (bir tanesinin sarısını ayırın), 1 demet dereotu.
Yapılışı: Derin bir kap içinde yumurtaları çırpın ve yoğurdu koyun. Beyaz peynir ve ince kıyılmış dereotunu ekleyin. Daha sonra sıvı yağı, unu, tuzu ve kabartma tozunu ekleyip tahta bir kaşıkla iyice karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına veya silikon kalıba dökerek üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürün ve önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 30-35 dakika pişirin.
Afiyet olsun!

1 yorum:

  1. Dereotu keke müthiş güzel bir tat ve bir karakter katmıştı. Ayıla bayıla yedik. Eline sağlık!

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails