Bu sosu tuzlu atıştırmalıklar
için dip sos niyetiyle yapmıştım. Tamamen benim uydurmam. Yemek zevkine,
damağına çok güvendiğim bir arkadaşım “dip sos olarak değil ama etin, köftenin
yanında sos olarak çok güzel gider hatta ben bunu ekmeğe sürer, sade sade bile yerim”
dedi ve yedi :) Ben
hiç bir tadın diğerine baskın gelmemesine dikkat ettim, alttan alta semizotunun
o hafif ekşimsi tadı damağa gelsin, kaybolmasın istedim. Siz istediğiniz tada
ağırlık verebilirsiniz tabii. Geliştirilmeye, değiştirilmeye açık bir tarif. Afiyet
olsun!
Malzemeler: ½ semizotu demetinin yaprakları, 2 büyük közlenmiş kırmızı
biber, 2 y.k. sarımsaklı zeytinyağı, ½ s.b. ceviz, 125 gr. süzme peynir, 1 ç.k.
kimyon, 1ç.k. tuz, ½ ç.k. karabiber, arzuya göre kırmızı pul biber de
konulabilir.
Yapılışı: Semizotu yapraklarını ayırıp iyice süzdürdükten sonra
sarımsaklı zeytinyağıyla birlikte rondoda püre haline gelinceye kadar çekin.
Üzerine közlenmiş kırmızı biberi, peyniri, cevizi ve baharatları koyup rondoyu
tekrar çalıştırın. Servis ederken üstüne minik domateslerden koyabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder