Sayfalar

7 Ocak 2010 Perşembe

Fırında Sarmısaklı Tavuk

Geçen hafta akşam yemeği için farklı bir tavuk yemeği pişireyim istedim. Uzun zaman önce yaptığım bu tarifle ilgili kenarına notlar almışım; tereyağını azalt, galeta ununu yarı yarıya kullan, 2 diş sarımsak yetiyor... Yılbaşını geçirmek üzere gelen ailemle birlikte kalabalık sayılırız diye tereyağını 100 gr. yerine 75 gr. koydum, sarımsağı 4 diş yerine 2 diş kullandım ama galeta unu miktarını değiştirmedim. Sonuç; notlar almakta haklıymışım, tereyağ yine de fazla geldi, galeta unu resmen ziyan oldu, sarımsak miktarıysa tam kararındaydı. Yine de çok lezzetli ve değişik bir yemek oldu. Aslında bu tarife Schnitzel’in sarımsaklı ve fırında yapılanı da denebilir. Fotoğraf iyi değil, maalesef. Son dakika da aklıma geldiği için borcamda kalan son iki parçayı alelacele çekebildim. Tarifin orijinali aşağıda, parantez içindekilerse benim önerdiğim miktarlar. Tarif 6-8 kişilik
Malzemeler: 3-4 (10) adet tavuk göğsü veya kemiksiz but, 1 (½) su bardağı galeta unu, 100 gr. (50 gr.) tereyağı (zeytinyağı da olabilir bence), 4 (2) iyice dövülmüş diş sarmısak, 8-10 dal yaprakları çok incecik kıyılmış maydanoz, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı: Derin bir tabağın içinde galeta unu, tuz, karabiber ve maydanozları karıştırın. Bir tavada yağı eritip, dövülmüş sarmısakları ekleyip 1-2 dakika kavurun. Yağ ılınınca galeta unlu karışımın üzerine döküp iyice karıştırın. Tavukları bu karışıma iyice bulayıp, içini hafifçe sıvıyağla yağladığınız tepsiye (ben borcam kullandım) dizin. Fırını önceden 175 derecede ısıtıp 35-40 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails